NL EN

Geschiedenis

foto Geschiedenis foto Geschiedenis foto Geschiedenis

Double Check Lily heeft een lange historie van tuinbouw ondernemen van ruim 100 jaar waarbij generaties van vader op zoon telkens zich het tuinbouw ondernemen eigen maakten om in 1970 van de groenteteelt over te schakelen op de bloementeelt. De eerste bloemen waren Strelitzia’s (paradijsvogelbloem) ‘groeiend geld’ geheten. Daarna Anthuriums waarmee een andere tak van Evers is doorgegaan. Daarna volgden nog Freezia’s en Heliconia’s die helaas nooit in bloei kwamen.

De teelt van lelies begint

In 1972 werden de eerste lelies op het bedrijf beproefd. Dit was een betere gok. We stonden aan de wieg van de ontwikkeling van lelieteelt in Nederland. In dit jaar werd Jacob Evers tuinbouwondernemer. De eerste lelies waren import uit Amerika; Jan de Graaf lelies ‘JAGRA’: de Connecticut king, Enchantment, Pirate, Harmony en Destiny. Uit Japan de Longiflorum, Annai nr. 5 en nr. 10, Uchida, Despeciomem lelies en Stargazer. De lelieteelt in Nederland ontwikkelde. Wij groeiden mee.

Verhuizing in Moerkapelle

We verhuisden van de Bredeweg naar de Hasseltweg. Hier werd in 1990 de eerste bedrijfsopstallen gebouwd en kreeg de naam Hasselt, 1 hectare modern glas. In 1993 werd er uitgebreid tot 2 ha. en in 1997 werd er weer uitgebreid met 0,7 ha. Dus totaal 2,7 ha. Nog was er expansiedrang.

Nieuw locatie

In 1999 werd er land aangekocht op de locatie Hasseltweg nr. 20. In 2000 werd Kwekerij Hasselthof gebouwd om in 2004 uit te groeien tot 6 ha. met moderne glasopstanden en koelcellen voor preparatie en bolbewaring.

In 2006 en 2007 werden twee achterliggende Gerbera bedrijven aangekocht en gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw waarbij roltafels, meerlagenteelt alles automatisch gemaakt zou worden, helaas gooide de crisis in Europa roet in de plannen en deze plannen liggen nog op uitvoering te wachten.

In 2009 stopte buurman rozenteler met ondernemen en kwam dit perceel naast locatie nr. 9 te koop en werd tot aankoop besloten. In 2011 werd op deze locatie 2,5 ha moderne glasopstanden gebouwd met daarbij opplantruimte, voortrekruimte voor containerteelt, de zgn. bakkenteelt, en deed de Orientalteelt zijn inrede op ons bedrijf.

Op dit moment is ons bedrijf 8,5 ha groot en zijn er nog vele plannen voor nieuwbouw en uitbreiding op beschikbare grond. Dit alles gaat door zo God het wil: Deo Volente.

Versterking Management

In het jaar 2000 is dhr. A. Reijm gestart als bedrijfsleider op Kwekerij Hasselthof. In de daaropvolgende jaren van 2000 toto 2002 heeft hij zich ontwikkelt tot een allround bedrijfsleider met een brede blik voor ondernemen. In 2002 kreeg hij de leiding over Kwekerij Hasselt op de hoofdlocatie. In 2012 is hij uitgegroeid tot medecompagnon van Double Check Lily. Even voorstellen: Andre Reijm